J.W. Garretsen

Specialist Veterinaire Radiologie

ECG   

 

De technische verrichting:  

Bij dieren met hartritmestoornissen kan de veterinair radioloog op verwijzing van de dierenarts bij de hond of kat ook een digitaal ecg  maken,  op alle locaties waar hij werkzaam is. Of na overleg met de eigenaar, als tijdens de echo van het hart of de buik een ritmestoornis vastgesteld wordt en de verwijzend dierenarts zelf geen ecg maakt. Als daar twijfel over bestaat, kan een voorlopig ecg gemaakt worden en pas worden beoordeeld en doorberekend als de verwijzend dierenarts er om vraagt.  

 

De beoordeling:

Indien de radioloog het ecg maakt, wordt het ecg standaard door mw. dr. Lisette Overduin,  specialist inwendige ziekten der gezelschapdieren,  Veterinair Specialisten Centrum Oisterwijk, beoordeeld en ontvangt de verwijzend dierenarts zelf via fax of mail van L. Overduin de beoordeling en een ( behandelings-)advies. Deze uitslag is er gebruikelijk binnen een paar werkdagen. In voorkomende gevallen kan een spoedbeoordeling van een ECG aangevraagd worden.  

De betaling van de beoordelingskosten vindt plaats bij het afrekenen van de echo, de verwijzend dierenarts en de eigenaar krijgen dus geen rekening achteraf, tenzij anders overeengekomen.  

 

Het is ook mogelijk een hond of kat voor uitsluitend een EGC aan te bieden, de ervaring leert dat de combinatie ECG met een echografisch onderzoek verstandiger is. Bij het maken van een afspraak moet duidelijk zijn, wat de bedoeling is:  het verschil tussen echo van het bewegende hart op een beeldscherm  en "hartfilmpje" is voor een eigenaar niet altijd even duidelijk.    

 

 

 

 

Test uzelf!!

Misschien weet u wat u hier ziet  

op het ECG en op het  

video-echobeeld, een dwarsdoorsnede

en een lengtedoorsnede van het hart?  

Wat is uw diagnose ?   


ExternalVideoWidget

 

 

 

 

 

 

 

 

U kunt uw diagnose sturen naar info@vetecho.nl

 

 

 

 

Vetmedin:  als u informatie wilt over Vetmedin in het kader van hartmedicatie aan de hand van de echo-bevindingen: klik  HIER